Bayburt Belediyesi tarafından düzenlenen 29'uncu Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri, birbirinden renkli etkinliklerle tüm coşkusuyla devam ediyor. Etkinlikler kapsamında, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun "Oyun Tırı" Bayburt'a gelerek hem çocukların hem de ailelerin büyük ilgisini çekti.
Yeni Şehir Parkı'nda kurulan oyun alanlarında çocuklar, mangala, on iki taş, mas güreşi, aşık atma, kale, çemberbaz gibi geleneksel Türk oyunlarıyla tanıştı. Ayrıca çuval yarışı, yüz boyama ve çeşitli parkur oyunlarıyla eğlenceli vakit geçirdiler. Aileler de çocuklarının neşesine ortak olarak etkinliğe renk kattı.
Bayburt Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen de etkinliğe katılarak çocuklarla birlikte keyifli anlar yaşadı. Etkinlik sonunda minikler unutulmaz bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.
Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Oyun Tırı, 20 Temmuz Pazar günü saat 15.00'ten itibaren Yeni Şehir Parkı'nda yeniden çocuklarla buluşacak.