Tarih: 26.01.2026 13:17

Bedelli Eğitim Merkezi Nisan 2026’da Erzurum’da Hizmete Başlayacak

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Erzurum'da kurulacak olan Bedelli Eğitim Merkezi'nin Nisan 2026 itibarıyla hizmete başlayacağını duyurdu. Altınok, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'i ziyaret ettiklerini ve görüşmede merkezin kurulumu ile Komando Tugayı'nın Erzurum'a taşınmasının ele alındığını belirtti.

Altınok, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu önemli kazanımlar; Erzurum'un askerî, ekonomik ve stratejik gücüne güç katacaktır. Erzurum'umuza hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

109'uncu Topçu Alay Komutanlığı bünyesinde oluşturulan Bedelli Eğitim Merkezi, bedelli askerlik hizmeti almak isteyen vatandaşlara Erzurum'da hizmet verecek. Ayrıca 2026 yılı içinde Komando Tugayı'nın kurulumu ile şehir, askerî kapasitesini daha da güçlendirmiş olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —