Tarih: 26.07.2025 11:27

Doğu Karadeniz Belediyeleri, Gümüşhane'de iş birliği projeleri için toplandı

Facebook Twitter Linked-in

Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği'nin temmuz ayı Encümen Toplantısı, Gümüşhane ilinde düzenlendi. Toplantıya, Birlik Başkanı ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlık etti.

Toplantıya Katılan İsimler

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer'in ev sahipliği yaptığı etkinliğe birçok belediye başkanı katıldı. Arhavi Belediye Başkan Vekili Ahmet Hatinoğlu, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Dereli Belediye Başkanı Kazım Zeki Şenlikoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya toplantıda hazır bulundu. Ayrıca Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mehmet Şentürk de etkinliğe katılarak, bölgedeki işbirliğini artırma konuları üzerine görüş bildirdi.

Toplantının Amaç ve Konuları

Toplantının ana hedefi, bölge belediyeleri arasında dayanışmayı ve iş birliğini güçlendirmek olarak belirlendi. Katılımcılar, ortak projeler geliştirme konusunda fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca, geleceğe yönelik planlamalar hakkında da tartışmalar gerçekleştirildi. Toplantı sırasında, bölgenin ekonomik kalkınmanın yanı sıra sosyal projelerine de odaklanıldığı dikkate alındı. Belediye başkanları, halkın ihtiyaçlarını karşılayacak yapısal projelerin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuda iş birliği yapılması gerektiğini belirttiler.

Gelecek Dönem Stratejileri

Özellikle Yerel Yönetimler'in geleceğe yönelik projelerin belirlenmesi ve ortak hizmet alanları üzerinde durulması gerektiği ifade edildi. Stratejik olarak hangi alanlarda iş birliği yapılabileceği üzerine tartışmalar yürütüldü. Bu çerçevede, katılımcılar, turizm, tarım ve şehircilik gibi kritik konuların yanı sıra, çevreci projelere de öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Böylelikle, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin genel kalkınmasına yönelik önemli kararların alınması sağlandı.

ARHAVİ BELEDİYESİ BASIN SERVİSİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —