Tarih: 20.08.2025 11:03

Rize’de Miras Tartışması: Vatandaş, Hakkımı Aradım, Akıl Hastanesine Yatırmak İstediler İddiasında Bulundu

Facebook Twitter Linked-in

Rize'de yaşayan Yıldız Saruhan, babasından kalan mirasın usulsüz yollarla elinden alındığını öne sürerek yetkililere seslendi. Saruhan, hakkını aradığı için hakkında sahte sağlık raporları düzenlendiğini ve bu raporlar üzerinden akıl hastanesine yatırılmak istendiğini iddia etti.

Yıldız Saruhan, babasının 33 yıl önce vefat ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:
"Babamdan kalan miras çeşitli oyunlarla satıldı. Bu olaya tepki verince akıl sağlığım yerinde olmadığına dair düzmece raporlar yayınladılar. Hastanede oluşturulan birimde bu raporlar hazırlanıp doktorlara imzalatılıyor."

Hazırlanan raporlar gerekçe gösterilerek 6 ay boyunca akıl hastanesine yatırılmak istendiğini ifade eden Saruhan, itirazlarının dikkate alınmadığını belirtti:
"Raporlara itiraz ediyorum ama kabul edilmiyor. Devlette çalmadığım kapı kalmadı, ama her seferinde yüzüme kapandı. Kısacası hakkını arayanlar ya cezaevine ya da akıl hastanesine atılıyor."

Saruhan'ın iddiaları kamuoyunda büyük yankı uyandırırken, konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —