Manisa'nın Salihli ilçe Kaymakamlığı öncülüğünde hazırlanan "Salihli Eğitime Destek Projesi"nin tanıtım toplantısı, Kaymakam Ali Güldoğan başkanlığında gerçekleştirildi. İlçedeki eğitim kalitesini artırmayı ve öğrencilerin bireysel yetkinliklerini geliştirmeyi hedefleyen proje, önemli yenilikler sunacak.
Salihli Öğretmen Evi'nde düzenlenen toplantıya Kaymakam Ali Güldoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Doğukan Karaaslan, İlçe Emniyet Müdürü Burhan Demirkıran ve okul/kurum yöneticileri katıldı.
Toplantıda projenin amaçları, kapsamı ve uygulanacak faaliyetler detaylı şekilde anlatıldı. Kaymakamlık AB Proje Birimi Uzmanı Yavuz Erdem, projenin öğrencilerin sanatsal, teknik ve teknolojik becerilerini geliştirmeyi hedeflediğini belirtti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen ise projenin eğitim kurumlarına ciddi katkılar sağlayacağını vurguladı. Toplantı sonrasında Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde "Yalıtımlı Test Odası" açılışı yapıldı. Bu özel alan, özel gereksinimli öğrenciler ve danışmanlık hizmeti alan bireyler için sessiz, güvenli ve destekleyici bir ortam sağlayacak.
Kaymakam Ali Güldoğan, projenin ilçede eğitime somut katkı sunacağını belirterek şunları ifade etti: "Eğitimi daha ileriye taşımak için tüm imkânlarımızla gayret göstermeye devam edeceğiz." Dedi. Kaymakam Güldoğan, proje kapsamında ilk uygulamanın Salihli Özel Eğitim İş Uygulama Okulu'nda "Yaşam Becerileri Sınıfı" ile başladığını duyurdu.
İlerleyen süreçte ilçedeki okullarda müzik, resim, beceri, teknoloji, kütüphane, robotik ve kodlama sınıfları kurulmaya devam edecek. Proje ile Salihli'de okullara beceri atölyeleri kazandırılarak, ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlanacak.
