Tarih: 26.06.2025 10:41

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Sorg’tan Rize Belediyesine Ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

Almanya Federal Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Sibylle Katharia Sorg, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Rize’de Belediye Başkanı Rahmi Metin’i makamında ziyaret etti.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize’ye hoş geldiniz” diyerek konuğunu karşıladı. Başkan Metin, görüşmede Rize’nin tarihi ve kültürel dokusu, doğal güzellikleri ve şehirde turizmi canlandırmaya yönelik yapılan yatırımlar hakkında Büyükelçi Sorg’a bilgi verdi.

Ziyarette iki ülke arasındaki ticari ilişkiler de gündeme geldi. Başkan Metin, Rize Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Çay Dalı Mangal Kömürü ve Enerji Üretim Tesisi” projesini de anlatarak çevreci ve yerli üretime katkı sağlayan bu yatırımı tanıttı.

Büyükelçi Sibylle Katharia Sorg, Rize’nin doğal güzelliklerinden ve kendisine gösterilen misafirperverlikten çok etkilendiğini dile getirerek, Belediye Başkanı Rahmi Metin’e teşekkür etti.

Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Başkan Metin, Büyükelçi Sorg’a isminin yazılı olduğu Rizespor forması ve yöresel Rize çayı hediye etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —