Betsmove Artemisbet deneme bonusu veren siteler bonus veren siteler jojobet giriş

Adalet Bakanı Tunç: Orman Yangınları Nedeniyle 39 Kişi Tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Haziran’dan bu yana orman yangınlarıyla ilgili yürütülen soruşturmalarda 168 şüphelinin gözaltına alındığını, bunlardan 39’unun tutuklandığını açıkladı.

GÜNCEL 30.07.2025 15:27:00 0
Adalet Bakanı Tunç: Orman Yangınları Nedeniyle 39 Kişi Tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaz aylarında artan orman yangınlarıyla ilgili soruşturmalar kapsamında 1 Haziran’dan bu yana 168 kişinin gözaltına alındığını, 39 şüphelinin ise tutuklandığını açıkladı. 64 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirten Tunç, halen geçmiş yıllardan orman yangınına neden olmaktan 127 kişinin cezaevinde bulunduğunu bildirdi.

Bakan Tunç, özel bir televizyon kanalında katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bursa'daki yangınla ilgili dikkat çeken bir bilgi paylaşan Tunç, yangına sebep olan kişinin eski bir hava astsubayı olduğunu ve FETÖ'den ihraç edildiğini söyledi.

“27 Temmuz'da bir benzin istasyonundan aldığı yakıtla ormanlık alanda yangın çıkarıyor. Olay sırasında kendisi de yanıyor, cep telefonu da hasar görüyor. Telefonu incelemeye alındık, irtibatları ve olası terör bağlantısı soruşturuluyor” dedi.

"Terörsüz Türkiye tarihi bir fırsattır"
Programda, terör örgütü PKK’nın fesih açıklamasına ilişkin de konuşan Bakan Tunç, “Devlet hiçbir terör örgütüyle pazarlığa girmez. Süreç, milletin talepleri doğrultusunda TBMM’de kurulacak komisyonun çalışmalarıyla şekillenecek. Terörsüz Türkiye için tarihi bir dönemden geçiyoruz” dedi.

Yeni yargı düzenlemeleri gündemde
Tunç, suça sürüklenen çocuklarla ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalışıldığını belirterek, 15–18 yaş aralığına yönelik cezai yaptırımlarda farklı kategoriler oluşturulmasının gündemde olduğunu söyledi. Bu alanda çeşitli kurumlar ve hukukçularla istişarelerin sürdüğünü ifade etti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık hakkında açıklama
İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmaları kapsamında tutuklanan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumu hakkında da bilgi veren Tunç, “Çalık hastanede tedavi altında. Raporlar Adli Tıp’a gönderildi. Nihai kararı mahkeme verecek.Buna heyet karar verecek, bir doktor değil. Önce bir eğitim araştırma hastanesinin raporu var. Bu rapor Adli Tıp Kurumu tarafından da onaylanmış olması durumunda, bu rapor yargıya intikal ettiğinde adli kontrol kararı, tutuksuz yargılama kararı verilebilir. Rapor öncesinde de yine takdir yargının. Bu rapor gelmeden önce de bir karar verebilir. Bu yargının verebileceği bir karar. Dosya kapsamı, tutuklama sebepleri, tüm bunlar değerlendirilir” dedi.

Tunç ayrıca, soruşturma sürecinde yargı mensuplarına yönelik hakaret ve tehditlere tepki göstererek, “Yargıya baskı değil, sonuçların beklenmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

HABER MERKEZİ

Perşembe 27 ° / 23.2 °
Cuma 26.5 ° / 22.8 °
Cumartesi 25 ° / 22.4 °