Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümünde Arhavi’de gerçekleştirilen tören ve etkinliklerle anıldı.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma törenine İlçe Kaymakamı Burak Çimşir, Garnizon Komutan Vekili Üsteğmen Ümit Avcu, Belediye Başkanı Turgay Ataselim, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tören, İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, siyasi partiler ve Atatürkçü Düşünce Derneği çelenklerinin Atatürk Anıtı’na sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türk bayrağı göndere yarıya indirildi.
Program, protokol üyelerinin katılımıyla Halk Kütüphanesi’nde açılışı yapılan “Atatürk Fotoğrafları ve Atatürk Kitapları Sergisi” ile devam etti.
Anma etkinlikleri, Arhavi Koleji’nde düzenlenen programla sona erdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Tiyatro, slayt ve video gösterilerinin sunulduğu etkinlikte, 10 Kasım dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.
Arhavi halkı, Ulu Önder Atatürk’ü anarak, mirasına sahip çıkma mesajı verdi.
Arhavi Belediyesi Basın Servisi