Artvin Valisi Dr. Turan Ergün, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Demircioğlu, Meclis Başkanı Fatih Terbıyık ve oda üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası 2025 Yılı Şubat Ayı Meclis Toplantısı’na katılan Vali Ergün, bölgedeki ticaret ve sanayi potansiyelini değerlendirerek, istihdam ve yatırım fırsatlarının artırılmasına yönelik atılacak adımları görüştü.
Toplantıda, Hopa'nın ekonomik gelişimi için yapılması gereken yatırımlar ve projeler üzerinde duruldu. Özellikle bölgede sanayi ve ticaretin çeşitlendirilmesi, yerel işletmelerin desteklenmesi ve genç iş gücünün istihdam edilmesi gibi başlıklar ele alındı. Hopa'nın coğrafi konumunun sağladığı avantajlarla, lojistik sektöründeki potansiyelin daha verimli kullanılabileceği vurgulandı. Ayrıca, artan iş gücü ihtiyacı için bölgedeki eğitim ve istihdam fırsatlarının güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi.
Vali Ergün, kamu ve özel sektör iş birliğinin önemine dikkat çekerek, yerel sanayinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla ilgili bakanlıklarla koordinasyon içinde çalışacaklarını belirtti. Ayrıca, Hopa’nın tarım ve gıda sektörlerinde de önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve bu alanlarda yapılacak yatırımların bölgedeki ekonomik büyümeye büyük katkı sağlayacağına dikkat çekti.
Ziyaretin sonunda, toplantıya katılan iş insanları ve oda üyeleri, bölgelerindeki ticaretin geliştirilmesi ve iş gücünün artırılması adına önerilerde bulunarak, devlet destekli projelerin hızlandırılmasını talep etti. Vali Ergün, Hopa’nın ekonomik kalkınmasına yönelik daha fazla iş birliği yapılacağına dair olumlu mesajlar vererek, toplantıyı sonlandırdı.