Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre kentte Temmuz–Eylül döneminde 286 yapı ruhsatı ve 47 yapı kullanma izin belgesi düzenlendi.
Veriler, Artvin’deki inşaat faaliyetlerinin sürdüğünü ve yatırım eğiliminin devam ettiğini gösteriyor. Türkiye genelinde ise yapı ruhsatı verilen binaların yüzölçümü geçen yılın aynı dönemine göre %42,6 artarken, bina sayısı %22,3, daire sayısı ise %54,0 yükseldi. Kullanım amacına göre en büyük payı iki ve daha fazla daireli konutlar alırken, sanayi binaları ve depolar ikinci sırada yer aldı.
Yapı kullanma izin belgelerinde ise yüzölçüm ve daire sayısında %22,8, bina sayısında %5,6’lık artış gözlendi. Toplam yüzölçümün %79,4’ü belediyeler, %20,6’sı diğer yetkili idareler tarafından verildi. Kullanım amacına göre en büyük payı 21,5 milyon m² ile konutlar oluştururken, sanayi binaları 4,7 milyon m² ile ikinci sırada yer aldı.
TÜİK’in takvim etkilerinden arındırılmış serilerine göre, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla yapı ruhsatı verilen toplam yüzölçümü %40,9, bina sayısı %19,9, daire sayısı %51,7 artış gösterdi. Yapı kullanma izinlerinde ise yüzölçümü %20,4, bina sayısı %3,2 ve daire sayısı %20,1 yükseldi.
Uzmanlar, bu verilerin hem yerel yönetimler hem de sektör temsilcileri için önemli olduğunu belirterek, Artvin’de yılın son çeyreğinde de inşaat hareketliliğinin sürdürülebileceğini ifade ediyor.