Artvin’in coğrafi yapısının güzelliklerinin yanı sıra ciddi riskler de barındırdığını belirten Şen, dağlar, dereler ve zorlu arazi şartlarının beraberinde büyük bir sorumluluk getirdiğini ifade etti. Bu bilinçle yola çıkan gönüllülerin hayalinin bugün Çoruh Arama Kurtarma (ÇAK) adıyla güçlü ve kurumsal bir yapıya dönüştüğünü dile getirdi.
ÇAK’ın amatör bir ruhla ancak profesyonel bir sorumluluk anlayışıyla kurulduğunu kaydeden Şen, arama-kurtarma fikrinin temellerini atan gönüllülerin sahada olmanın ne anlama geldiğini bilen kişilerden oluştuğunu söyledi.
Şen açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Amatör bir ruhla, ancak profesyonel bir sorumluluk anlayışıyla başlayan bu yolculukta şunu açıkça ifade etmek gerekir: Arama-kurtarma bir görev değil, vicdani bir duruştur. Zamanla yarışılan anlarda ‘keşke’ dememek için önceden hazırlanmış olmak hayati bir zorunluluktur. Bu anlayışla kurulan Çoruh Arama Kurtarma (ÇAK), bugün AFAD tarafından akredite edilmiş bir arama-kurtarma kuruluşu olarak ilimizde ve ülkemizde meydana gelebilecek her türlü afette hızlı, etkin ve koordineli şekilde sahada olmayı amaç edinmiştir.”
ÇAK’ın başta Artvin olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşanabilecek doğal afetler ve acil durumlarda insan hayatını önceleyen bir anlayışla faaliyet yürüttüğünü belirten Şen, bu çalışmaların yalnızca iyi niyetle değil; eğitimli insan kaynağı, teknik donanım ve güçlü lojistik altyapıyla mümkün olabileceğinin altını çizdi.
Arama-kurtarma kapasitesinin güçlendirilmesi için kamu kurumlarının yanı sıra Artvinli iş insanlarına da çağrıda bulunan Şen, “İlgili resmî kurumların özel ödenekleri, Artvin’de yaşayan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde faaliyet gösteren Artvinli iş insanlarının katkılarıyla ÇAK daha da güçlenecektir. Unutulmamalıdır ki arama-kurtarma yalnızca bir kurumun değil, bir şehrin ve toplumun ortak sorumluluğudur. Bugün yapılan her destek, yarın bir hayatın kurtulmasına vesile olabilir” dedi.
Şen, Çoruh Arama Kurtarma’nın AFAD akreditasyonu, gönüllü ruhu ve sorumluluk bilinciyle Artvin’in ve Türkiye’nin afetlere karşı daha hazırlıklı olması adına iş birliğine açık şekilde çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüğünü sözlerine ekledi.