Bingöl’de jandarmaya şeffaflık ve güvenlik için yaka kamerası takviyesi

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı’na tahsis edilen 105 adet yeni nesil yaka kamerası, trafik ve asayiş ekiplerine teslim edildi. Yeni ekipmanlarla birlikte jandarmanın yaka kamerası envanteri 261’e yükseldi.

ÇEVRE 17.12.2025 14:37:00 0
Bingöl’de jandarmaya şeffaflık ve güvenlik için yaka kamerası takviyesi

İçişleri Bakanlığı koordinesinde yürütülen "Yaka Kamerası Projesi" kapsamında Bingöl İl Jandarma Komutanlığına tahsis edilen 105 adet yeni nesil yaka kamerası, jandarma trafik ve asayiş timlerinin kullanımına sunuldu. Daha önce kullanılan kameralarla birlikte jandarma teşkilatının envanterindeki yaka kamerası sayısı 261’e ulaştı.
Yeni nesil yaka kameralarının; personel güvenliğinin artırılması, vatandaş ile kolluk arasındaki etkileşimde şeffaflığın sağlanması, sahadaki denetimlerin daha etkin yürütülmesi ve adli süreçlerde delil niteliği taşıyan kayıtların elde edilmesine katkı sunması hedefleniyor. Düzenlenen programa Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sabri Küyük ile kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri katıldı.
Yetkililer, yeni nesil yaka kameralarının Bingöl genelinde güvenlik hizmetlerinin daha etkin ve modern bir yapıyla yürütülmesine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Haber Kaynak : İHA

Haber Kaynak

İHA

Çarşamba 8.6 ° / 4 °
Perşembe 10.5 ° / 2.8 °
Cuma 10.8 ° / 3.1 °