Belediye Başkanı Ercan Orhan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ilçe genelinde hayata geçirilmesi planlanan altyapı, sosyal yaşam ve kentsel düzenleme projeleri detaylandırıldı.
Başkan Orhan, özellikle uzun yıllardır beklenen imar planı revizyonuna dikkat çekerek, “25 yıldır yapılmayan bu imar revizyon planı artık hayata geçiriliyor. Bütün Borçka’yı bu plana dahil edeceğiz ve ilçemizin önemli sorunlarından biri olan imar problemini yakın zamanda çözmüş olacağız” dedi.
2026 Programında Öne Çıkan Projeler:
Muhtelif cadde ve sokaklarda yol tadilatı, kilit parke ve duvar yapımı
İlçe genelinde aydınlatma çalışmaları
Yeşil alanlarda peyzaj düzenlemeleri ve şehir giriş-çıkışlarına karşılama tabelaları
İsale hattı yenilemesi ile içme suyu altyapısının güçlendirilmesi
Yapımı süren hayvan barınağının tamamlanması
Terminal mevkiinde yürüyüş ve bisiklet yolu projesi ve çevresinde peyzaj çalışmaları
Gençlerin spor aktivitelerini desteklemek amacıyla kapalı halı saha projesi
Başkan Orhan, kapalı halı saha projesine özellikle önem verdiklerini belirterek, “Borçka’da şu an kapalı halı saha yok. Gençlerimiz spor yapmak için Hopa ve Murgul’a gitmek zorunda kalıyor. Bu projeyle hem aileleri hem de gençlerimizi desteklemiş olacağız” dedi.
Borçka Belediyesi, 2026 yılı çalışma programı kapsamında altyapıdan sosyal yaşam alanlarına, spor ve yeşil alanlardan imar düzenlemelerine kadar birçok yatırımı hayata geçirmeyi hedefliyor.