AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, yürütülen yoğun çalışmaların nihayete erdiğini duyurdu. Yeni düzenlemeyle birlikte işçi alımlarında bazı şartlar da değişti.
Katmer, yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda aylar önce başlattığımız çalışma süreci sona ermiştir. Süreç boyunca çeşitli mecralarda, özellikle ana muhalefet tarafından ‘AK Parti kura istemiyor’ gibi asılsız iddialarla kamuoyu manipüle edilmeye çalışıldı. Ancak biz, milletimizden aldığımız güçle bu çalışmayı başarıyla tamamladık,” ifadelerini kullandı.
SGK Şartı Getirildi
Katmer’in açıklamasına göre, Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik doğrultusunda, geçici işçi alımlarında geriye dönük SGK’lı olmama şartı getirildi. Ancak bu kural, yönetmelikte belirtilen muaf tutulan kişiler için geçerli olmayacak.
Başvuru süreciyle ilgili detayların en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını belirten Katmer, tüm başvuru şartlarını taşıyan vatandaşların kura çekimine katılabileceğini söyledi.
“AK Parti Halkın Partisidir”
Katmer, açıklamasında AK Parti’nin halkın taleplerini gözettiğini vurgulayarak, “AK Parti halkın partisidir. Halkımızın talep ve beklentileri için canla başla çalışmaya devam edeceğiz,” dedi.
Çalışmalara katkı sağlayan isimlere de teşekkür eden Katmer, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’ya, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, Rize milletvekilleri Muhammed Avcı ve Harun Mertoğlu’na, Cumhur İttifakı’nın bölge milletvekilleri ile il ve ilçe başkanlarına, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim’e ve tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti.