Erzincan’da Çığ Farkındalığı Artıyor

AFAD Erzincan, yoğun kar yağışları ve değişken hava koşullarına karşı çığ riskine dikkat çekmek amacıyla Kemah ve Üzümlü ilçelerinde muhtar ve kurum temsilcilerine farkındalık eğitimi verdi.

EĞİTİM 5.02.2026 14:25:00 0
Erzincan’da Çığ Farkındalığı Artıyor

Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, bölgede etkili olan yoğun kar yağışları ve artan hava sıcaklıklarına bağlı olarak oluşabilecek çığ risklerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla "Çığ Farkındalık Eğitimi" düzenlendi.
Kemah ve Üzümlü Kaymakamlıklarının organizasyonuyla gerçekleştirilen eğitim programında, ilçelerde görev yapan kurum temsilcileri ile muhtarlara çığ tehlikesi, alınması gereken önlemler ve afet anında doğru davranış biçimleri hakkında bilgi verildi.
AFAD yetkilileri, benzer bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarının önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirterek, eğitime katılan kurum temsilcileri ve muhtarlara teşekkür etti.

Haber Kaynak : İHA

Haber Kaynak

İHA

Perşembe 10.9 ° / 0.8 °
Cuma 14 ° / 6.1 °
Cumartesi 13.6 ° / 7.6 °