12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan bu anlamlı haftada öğrenciler ve öğretmenler, evlerinden getirdikleri geçmişten günümüze yerli ürünler ve yiyecekleri sergileyerek etkinliğe renk kattı. Program kapsamında hazırlanan yerli ürünlerle kahvaltı yapılırken, öğrenciler hem eğlendi hem de yerli üretime dikkat çekti.
Kutlamaya İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve Şube Müdürü Canan Çolak Seymen de katıldı. Kabahasanoğlu, program sırasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:
"Böylesine güzel bir ortamda öğrencilerimizle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Ülkemiz son yıllarda yerli ve milli üretimde büyük atılımlar yaptı. Devletimiz, özel öğrencilerimiz için her türlü maddi ve manevi fedakarlığı yaparak sizlerin toplumun önemli bir parçası olduğunuzu ortaya koyuyor. Daha çok yerli, daha çok milli üretim diyerek Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftanızı kutluyor, başarılar diliyorum."
Okul Müdürü Hüseyin Aygün ise katılımlarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kabahasanoğlu’na teşekkür ederek, okulda yapılan etkinlikler hakkında bilgi verdi.
Yerli malı bilincini artırmayı amaçlayan etkinlik, öğrencilerin hem eğlendiği hem de milli üretim farkındalığını pekiştirdiği anlamlı bir program olarak tamamlandı.