Palandöken Kışa Hazır: 2025 Sezonu İçin Tüm Tedbirler Alındı

2025 yılı Palandöken Kış Tedbirleri ve Güvenlik Toplantısı, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında gerçekleştirildi.

KARADENİZ 27.11.2025 10:41:00 0
Palandöken Kışa Hazır: 2025 Sezonu İçin Tüm Tedbirler Alındı

Vali Yardımcıları, ilgili kurum müdürleri ve otel yöneticilerinin katıldığı toplantıda, önümüzdeki ay başlayacak kış turizm sezonuna yönelik alınan tedbirler ele alındı.

Toplantıda özellikle otellerde yangına karşı alınacak önlemler ve acil durum planları üzerinde duruldu. EJDER 3200 A.Ş. Genel Müdürü Selim Bağrıyanık, kış turizmine yönelik hazırlık çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Kış sezonu hazırlıkları kapsamında yapılan çalışmalar şunları içeriyor:

61 otelde duman tahliye sistemleri, yangın merdivenleri, acil çıkış noktaları, yangın algılama ve alarm sistemleri denetlendi; bu otellerin bu hafta ikinci kez denetlenmesi planlandı.

Suni çığ düşürme sistemleri (Gazex) kontrol edilip bakımları yapıldı.

Heyelan ve çığ riskine karşı teraslandırma çalışmaları tamamlandı.

200 dönümlük pist bölgesine kar tutucular yerleştirildi.

Yönlendirme ve uyarı tabelaları yenilendi.

Oteller Bölgesi ve Kayak Tesisleri güzergahında trafik tedbirleri artırıldı.

Mevcut 2 Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timine ek olarak 1 JAK timi daha görevlendirildi, dronlu havadan denetim ekip sayısı artırıldı.

Sabit Sağlık İstasyonu güçlendirilerek, bölgede hali hazırda konuşlu 7 sağlık ekibi ve 1 ambulansa ek olarak ara tatil döneminde bu sayının iki katına çıkarılması kararlaştırıldı.

Lift, gondol ve telesiyejlerin elektrik ve mekanik bakımları tamamlandı, suni kar sistemleri hazır hale getirildi.

Snowtrack sayısı artırıldı.

Vali Mustafa Çiftçi, toplantıda yaptığı konuşmada, “Yeni kış sezonunun şehrimiz için hayırlı ve bereketli geçmesini temenni ediyorum” dedi. Toplantı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

HABER MERKEZİ

Perşembe 19.6 ° / 11.4 °
Cuma 19 ° / 10.4 °
Cumartesi 19.8 ° / 12 °