Türkiye Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Uçgun, Teknik Kurul Üyesi Sinan Akarsu ve Rize İl Temsilcisi Muhammet Koto, Rize ASKF Genel Sekreteri ve KDRK Kulübü Başkanı Mehmet Emin Ayhan ile bir araya gelerek sporun farklı alanlarında iş birliğini değerlendirdi.
Ziyaret kapsamında, dağcılık, dağ kayağı ve spor tırmanış branşlarının geliştirilmesi ve Rize’de bu alanlarda yapılacak faaliyetlerin planlanması üzerinde verimli bir görüşme gerçekleştirildi. İki taraf da sporcuların daha iyi imkanlarla çalışabilmesi ve Rize’nin spor altyapısının güçlendirilmesi konularında fikir alışverişinde bulundu.
Rize ASKF Genel Sekreteri Mehmet Emin Ayhan yaptığı açıklamada, “Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun değerli yönetim kurulu üyeleri ve temsilcileri ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduk. Nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, federasyonumuz ve spor camiası adına çalışmalarında başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.
Ziyarette ayrıca, önümüzdeki dönem yapılacak ortak etkinlikler, eğitim programları ve dağcılık sporunun yaygınlaştırılması konuları ele alındı. Federasyon yetkilileri, genç sporcuların gelişimi için yeni projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunarak, Rize’nin dağcılık ve tırmanış sporlarında öncü bir merkez haline gelmesi için iş birliğini güçlendirme kararı aldı.
Bu ziyaret, Rize’de amatör spor kulüpleri ile ulusal federasyon arasındaki bağları güçlendiren ve sporun farklı branşlarının geliştirilmesine katkı sağlayan önemli bir adım olarak değerlendirildi.