Sibirya Soğukları Aşkale’de Yaban Hayatını Zorluyor

Erzurum Aşkale’de sıcaklık eksi 35 dereceye düşerken, donan HES Göleti’nde kuşlar yiyecek aramakta zorlanıyor.

KARADENİZ 30.01.2026 12:46:00 0
Sibirya Soğukları Aşkale’de Yaban Hayatını Zorluyor

Erzurum’un Aşkale ilçesinde etkili olan Sibirya soğukları, yaban hayatını da olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının gece eksi 35 dereceye kadar düşmesi nedeniyle Aşkale HES Baraj Göleti büyük ölçüde buz tuttu.
Göçmen kuşların önemli uğrak ve konaklama alanlarından biri olan HES Göleti aşırı soğuk nedeniyle donarken, kuşlar yaşamlarını sürdürebilmek için gölete akan suyun oluşturduğu küçük buzsuz alanlarda yiyecek arıyor. Zor şartlara rağmen hayatta kalmaya çalışan kuşların bu mücadelesi, soğuk havanın yaban hayatı üzerindeki etkisini gözler önüne serdi.
İlçede termometreler akşam saatlerinde eksi 20 dereceleri gösterirken, gecenin ilerleyen saatlerinden sabahın ilk ışıklarına kadar eksi 35 dereceye varan dondurucu soğuklar kaydedildi. Uzmanlar, bu tür sert hava şartlarının yaban hayatı için beslenme ve barınma açısından ciddi riskler oluşturduğunu belirtiyor.
Yetkililer ve doğaseverler, özellikle kış aylarında yaban hayvanları için doğaya yem bırakılmasının hayati önem taşıdığına dikkat çekiyor.

Haber Kaynak : İHA

Haber Kaynak

İHA

Cuma 13.1 ° / 8.1 °
Cumartesi 15.2 ° / 7.7 °
Pazar 14 ° / 7.4 °