Tortum Belediyesi tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla Hükümet Meydanı’nda anlamlı bir program düzenlendi.
15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen hain darbe girişiminin yıl dönümünde, milletin direnişi ve demokrasiye sahip çıkışı, Tortum’da çeşitli etkinliklerle anıldı.
Hükümet Meydanı’nda düzenlenen programa; İlçe Kaymakam Vekili Muhammet Tugay, Belediye Başkan Vekili Ahmet Tikici, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Akar, belediye meclis üyeleri, şehit yakınları, gaziler, ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitler rahmetle, kahraman gaziler ise minnet ve şükranla anıldı. Katılımcılar, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde, 15 Temmuz’un unutturulmaması gerektiğini vurguladı.
Etkinlikler, yerel sanatçı Ahmet Öngel’in seslendirdiği kahramanlık türküleriyle devam etti ve duygu dolu anlara sahne oldu.
Program boyunca yapılan konuşmalarda, demokrasinin milletin iradesiyle korunacağı mesajı verilirken; birlik, beraberlik ve vatan sevgisinin altı çizildi.
TORTUM BELEDİYESİ BASIN SERVİSİ