Trabzon GENCMUN’25 ile Geleceğin Diplomatlarını Ağırlıyor

Trabzon, genç liderleri ve diplomaları yetiştirmeyi amaçlayan uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapıyor.

KARADENİZ 20.11.2025 11:32:00 0
Trabzon GENCMUN’25 ile Geleceğin Diplomatlarını Ağırlıyor

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen Model Birleşmiş Milletler (GENCMUN’25) Simülasyonu, Türkiye’nin dört bir yanından 150 lise öğrencisini Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde bir araya getirdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Abdurrahman Can Aydın, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş ve çok sayıda genç konferansın açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Gençlik Meclisi Başkanı Abdurrahman Can Aydın, “GENCMUN25 adlı programı ilk duyduğumuzda çok heyecanlandık. Trabzon’da böyle bir programın olması ve genç arkadaşlarımızın kendilerini geliştirebilmesi büyük mutluluk. Başkanımız Ahmet Metin Genç’in desteğiyle programımız akademiler ve eğlenceli faaliyetlerle devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun ise organizasyonun Trabzon için önemine değinerek, “Kadim kültürümüz ve dünyaya rol model olabilecek bir şehir olarak Trabzon, BM’nin de ilham veren değerleriyle uyumlu bir ev sahipliği sunabiliyor. Gençlerin eli dokununca neler olacağını görmek, geleceğe dair bize umut veriyor. Bu gençliğe çok güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

GENCMUN’25, öğrencilere diplomasi, müzakere ve uluslararası ilişkiler alanında deneyim kazandırmayı hedefliyor. Organizasyon boyunca akademik oturumlar, simülasyon çalışmaları ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

HABER MERKEZİ

Cuma 20.1 ° / 11 °
Cumartesi 22.5 ° / 13 °
Pazar 24.8 ° / 13.4 °