Trabzon’dan Erzincan’a Gelen Taze Balıklar Tezgahları Şenlendiriyor

Erzincan’da balık sezonunun açılmasıyla birlikte kentteki balık tezgahları taze balıklarla dolup taştı. Balıkçılık yapan esnaf, vatandaşların balığa olan ilgisinden oldukça memnun.

KARADENİZ 3.11.2025 13:56:00 0
Trabzon’dan Erzincan’a Gelen Taze Balıklar Tezgahları Şenlendiriyor

Balık işletmecisi Ayhan Önel, sezonun başlamasıyla her gün Trabzon’dan taze balık getirdiklerini belirtti. Önel, fiyatlarda sezon başına göre düşüş yaşandığını ifade ederek, “Şu anda hamsinin kilosu 100 TL. Kampanyalarımız dönem dönem devam edecek” dedi.

Erzincanlı balık severler de tezgahlardaki çeşitlilikten memnun. Önel, “Her ne kadar geçen yıllara göre fiyatlar yüksek olsa da Erzincanlı hemşehrilerimiz balık tüketmeyi ihmal etmiyor. Hamsi, alabalık, mercan, çupra, kefal, dil balığı, çinekop, istavrit, levrek, uskumru, somon, palamut, mezgit ve kırlangıç gibi birçok türü tezgâhlarımızda taze olarak sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Sezonun başlamasıyla birlikte Erzincan’daki balık tezgahları, Trabzon’dan gelen taze balıklarla hem çeşitleniyor hem de vatandaşların sofralarını şenlendiriyor.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

HABER MERKEZİ

Pazartesi 19.7 ° / 10.7 °
Salı 19.3 ° / 11.7 °
Çarşamba 18.1 ° / 11.2 °