TTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, başkanlığa aday olmak üzere hem başkan yardımcılığı görevinden hem de yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. Bu gelişme, oda içinde “liderlik yarışı”nın erken başladığı şeklinde yorumlandı.
TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Kazaz’ın istifasını değerlendirerek seçim sürecinin beklenenden önce kızıştığını belirtti.
Çelebi: “Lider olmak isteyen çok ama bu iş dışarıdan göründüğü kadar kolay değil”
Çelebi, seçimlere bir yıldan fazla süre olmasına rağmen adayların ortaya çıkmasını doğal karşılarken şu ifadeleri kullandı:
“Bir yıldan fazla süre var seçime ama adaylar çıkmaya başladı. Bu süreçte herkes lider olmak, başkan olmak istiyor. Fakat dışarıdan göründüğü kadar kolay bir iş değil. Herkesin kararına söyleyecek fazla bir şey yok, hayırlı olsun demekten başka. Bundan sonra da yeni adaylar çıkacaktır.”
Başkan Çelebi, başkanlığa talip olanların önce kendi geçmiş performanslarını sorgulaması gerektiğini vurguladı:
“Meclis toplantısındaki kalabalığa bakınca insanlar bir şeylerin kolay olduğunu sanıyor. Oysa burada bütün işler sadece başkan tarafından yapılmıyor; meclis yapıyor, yönetim yapıyor. Bir meclis üyesi olarak ne katkı sundun? Yönetim kurulu üyesiyken ne yaptın? Başkan yardımcısı olarak ortaya koyduğun somut icraat neydi? Bunlara bakmak gerekir.”
“Söylem değil, somut icraat lazım”
Başkanlık iddiasının ancak yapılan işler üzerinden anlam kazanacağını belirten Çelebi, hedeflerin sözle değil icraatla ortaya konulması gerektiğini söyledi:
“‘Başkan olursam şunu yapacağım’ demek kolay. Önemli olan uygulama. Biz yıllardır yatırım adası için çalışıyoruz. Bizden öncekiler bir noktaya getirdi, biz devam ettirdik. Ama dolgu yapılmadan, tahkimat tamamlanmadan, izinler alınmadan ortaya fiziksel bir sonuç çıkmıyor. Söylem değil, somut icraat lazım. ‘Buradaydım, bunu yaptım, bunu tamamladım’ diyebileceğin işler olmalı.”
TTSO’da seçim sürecinin önümüzdeki aylarda daha da hareketlenmesi beklenirken, Kazaz’ın istifası yönetim ve meclis içinde yeni dengelerin oluşacağının ilk sinyali olarak değerlendiriliyor.