Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi, “Aile Yılı” tanıtım faaliyetleri kapsamında önemli bir uygulamayı hayata geçirdi. Vakfıkebir Belediyesi ile yapılan protokol doğrultusunda, evlenecek çiftlerden aile cüzdanı ücreti alınmayacak.
Bu kapsamda gerçekleştirilen uygulama çerçevesinde, nikah işlemleri 15 Eylül 2025 tarihinde başladı ve ilk çiftler bu ayrıcalıktan faydalandı. Sosyal Hizmet Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Aileyi güçlendirmek ve evlilik kurumunu desteklemek amacıyla başlattığımız bu uygulama ile çiftlerimizin maddi yükünü bir nebze de olsa hafifletmeyi hedefliyoruz” denildi.
Vakfıkebir Belediyesi yetkilileri de protokolün önemine değinerek, “Yerel yönetim olarak genç çiftlerimizi desteklemek ve evlilik süreçlerini kolaylaştırmak önceliğimiz. Aile cüzdanı ücretinin alınmaması ile vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Trabzon Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, uygulamanın devam edeceğini ve tüm evlenecek çiftlerin bu avantajdan yararlanabileceğini belirtti. Ayrıca sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, vatandaşların bilgilendirilmesi ve Aile Yılı kapsamında yürütülen çalışmaların tanıtılması amaçlandı.
Bu uygulama ile Vakfıkebir’de evlilik hazırlığı yapan çiftler, hem maddi olarak desteklenmiş olacak hem de Aile Yılı’nın önemine dikkat çekilmiş olacak. Yerel yönetim ve sosyal hizmet birimleri, vatandaş odaklı çalışmalarını sürdürüyor ve toplumun refahını artıracak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.