Betsmove Artemisbet deneme bonusu veren siteler bonus veren siteler jojobet giriş

Vali Ergün’den Kadın Kooperatifine Büyük Destek: Beşpare Eko Köy Projesi Hayata Geçiyor

Artvin Valisi Dr. Turan Ergün’ün girişimleriyle, Uşak Seramik Fabrikası tarafından kadın kooperatifine hibe edilen seramik malzemeleriyle Varlık Köyü’nde kurulacak endüstriyel mutfak için eski okul binası tadilata alındı.

KARADENİZ 10.08.2025 15:15:00 0
Vali Ergün’den Kadın Kooperatifine Büyük Destek: Beşpare Eko Köy Projesi Hayata Geçiyor

Artvin Valisi Dr. Turan Ergün, Artvin’de kadın girişimcilerin kurduğu Artvin S.S. Kadın Girişimciler Turizm Geliştirme ve İşletme Kooperatifi’nin Beşpare Eko Köy Projesi’ne önemli bir malzeme desteği sağladı. Uşak Seramik Fabrikası’nın, Varlık Köyü’nde kurulacak imalathane için gerekli seramik malzemeleri ücretsiz olarak kooperatife hibe etmesi, kırsal kalkınma hamlesine ivme kazandırdı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) destekli proje kapsamında, Varlık, Vezirköy, Seyitler, Ahlat ve Salkımlı köylerinde yetişen doğal meyvelerden reçel ve marmelat üretimi yapılacak. Varlık Köyü’nde yıllardır atıl durumda olan ve 2003 yılından beri kapalı bulunan eski ilkokul binası, Artvin Valiliği tarafından kadın kooperatifine tahsis edilerek üretim merkezi haline getiriliyor. 730 metrekarelik seramik malzemesi ile binanın Tarım Bakanlığı Gıda Kodeksi’ne uygun şekilde tadilatı yapılarak modern bir endüstriyel mutfak oluşturulacak.

Kadın kooperatifi bünyesinde gıda atölyesi, tıbbi aromatik distilasyon ünitesi, sabun üretim alanı ve lokanta kısmı yer alacak. Proje kapsamında en az 2 kişinin sürekli istihdam edilmesi planlanıyor.

Artvin Kadın Girişimciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Nur Ersöz, Vali Ergün’ün destekleri için şükranlarını iletti. Ersöz, “Valimizin ve İl Özel İdaresi’nin desteği olmadan bu projenin yürütülmesi neredeyse imkansızdı. Artvin göç veren ve yaşlanan iller arasında yer alıyor. Kırsal kalkınma ile köylerde üretim artarsa göçün önüne geçilebilir. Vali Ergün’ün kooperatifimize sağladığı destekler moral ve motivasyon kaynağımız oldu.” dedi.

Ayrıca Vali Ergün’ün, kadın kooperatifinin doğal ürünlerinin Artvin Valiliği’ne ait marka mağazalarda satışının yapılması için talimat verdiği belirtildi. Kooperatif Başkanı Ersöz, “Bu satış imkanı üretim sonrası pazarlamada yaşanabilecek zorlukların aşılmasında çok önemli. Yerelde üretilen sağlıklı ve katma değerli ürünlerimizi halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Beşpare Eko Köy Projesi, Artvin’de kadın istihdamını ve kırsal kalkınmayı destekleyen önemli bir adım olarak bölge halkı tarafından büyük sevinçle karşılandı.

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Haber Kaynak

HABER MERKEZİ

Pazar 28.7 ° / 18.5 °
Pazartesi 28.1 ° / 18 °
Salı 27.7 ° / 17.2 °